Kryptovaluta – Bra investering eller inte?

Det finns både för- och nackdelar med att investera i kryptovaluta och det gäller att vara säker på vad man gör. Den som vill investera i digitala valutor bör veta att den är decentraliserad och ingen bank eller ett land styr över valutan utan det är bara tillgången och efterfrågan på kryptovalutan som bestämmer dess värde. Den mest kända kryptovalutan är Bitcoin, men hittills finns det drygt 1 500 olika tokens och valutor.

Fördelar

Det finns några riktigt bra fördelar om du tänker investera i någon eller några kryptovalutor. Några av dessa är:

  • Att investera i en eller flera kryptovalutor kan ge en mycket bra och hög avkastning. Ser du till exempel på Bitcoin och dess resa var den till en början inte värd något alls, men förra året låg en Bitcoin på ett värda av cirka 1 000 USD.
  • Kryptovalutor har inga nationsgränser och blir reglerade på det viset, vilket gör att människor världen runt kan investera i de digitala valutorna.
  • Ingen decentralisering och valutorna styrs inte av vad de olika centralbankerna bestämmer runt om i världen.
  • Anonymitet, att investera i en kryptovaluta gör att du kan vara anonym helt och hållet. Det innebär att det inte går att spåra belopp, avsändare eller mottagare. Du är den enda som vet att du har gjort en investering i kryptovaluta.
  • Ny ekonomi, eftersom det anses att kryptovalutor är en ny ekonomi och använder sig av blockkedjetekniken i samband med finansiella tjänster och tillgängligheten blir helt ny.

Nackdelar

Naturligtvis finns det nackdelar med att investera i kryptovalutor, precis som med allt annat. Det är bland annat:

  • Högre riskfaktor!
  • Bara för att en kryptovaluta har haft bra avkastning tidigare, innebär det inte att valutan kommer att ha det igen i framtiden.

Nu är det upp till dig om du vill och vågar ta risken med att investera i kryptovalutor!