För att öka spänningen i din investeringsportfölj kan det vara extra kul att investera i olika valutor, vilket är en nervkittlande form som ger lite omväxling och diversifiering i dina investeringar. Det krävs faktiskt inte så mycket av dig och är enklare än du tror. För att börja behöver du kapital men det kan räcka med cirka 1 000 kr eller 10 000 kr om du vill registrerat dig för ett konto hos en av de bättre valutamäklarna. Sedan är det bra att sätta ingång!

Bra att veta

Det finns några bra saker som du bör veta innan du sätter igång och investerar i valutor.

Hur funkar valutahandel?

Vet du inte hur valutahandel fungerar, bör du se till att lära dig lite om det innan. Som till exempel att valutahandel kallas för Forex trading utomlands eller att valutor alltid köps eller sälja i par. Svensk valuta mot USD eller USD mot Euro. Är du osäker så testa med ett demokonto till en början.

Att välja valutamäklare

Se till att välja en valutamäklare som du känner dig säker och trygg med, några exempel på mäklare är:

  • AvaFX
  • eToro
  • AC Market
  • FXCM

Trading strategi

Du bör bara hålla dig till två eller tre olika valutapar att investera i. Detta gör att du har lättare att ha koll på hur de ligger i sina kurser och så vidare. Du kan till och med använda dig av en aktör som gör att du själv kan bestämma inställningar, så kallat algoritmisk handel, för köp och sälj av valutaparen.

Sammanställ

När du väl har satt igång att investera i de olika valutorna gäller det att se till att du hela tiden sammanställer dina resultat. Det gör att du har koll och kan analysera dina köp och sälja av valutor, exempelvis under en månads tid. Detta gör att du får en överblick och kan göra justeringar i dina investeringar.